Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Estera 7

1 Împăratul şi Haman s-au dus la ospăţ la împărăteasa Estera. 1 In ziua aceea regele cu Aman au venit sa pranzeasca la regina Estera.
2 În această a doua zi, împăratul a zis iarăşi Esterei pe când beau vin: "Care este cererea ta, împărăteasă Estero? Ea îţi va fi împlinită. Ce doreşti? Chiar dacă ai cere jumătate din împărăţie, o vei căpăta." 2 In timpul ospatului, regele a zis iarasi catre Estera: "Care este dorinta ta, regina Estera? Ca ea iti va fi implinita. Si care este rugamintea ta, ca ti se va implini chiar si pana la jumatate din regatul meu".
3 Împărăteasa Estera a răspuns: "Dacă am căpătat trecere înaintea ta, împărate, şi dacă găseşte cu cale împăratul, dă-mi viaţa: iată cererea mea; şi scapă pe poporul meu: iată dorinţa mea! 3 Regina Estera a raspuns: "De am aflat bunavointa in ochii tai, o, rege, si daca binevoieste regele, atunci sa ni se daruiasca viata mie si poporului meu, dupa ruga mea.
4 Căci eu şi poporul meu suntem vânduţi să fim nimiciţi, înjunghiaţi şi prăpădiţi. Măcar dacă am fi vânduţi să fim robi şi roabe, aş tăcea, dar vrăjmaşul n-ar putea să înlocuiască pierderea făcută împăratului." 4 Caci suntem vanduti noi, eu si poporul meu, spre ucidere, spre nimicire si pieire. De am fi vanduti ca sa fim robi eu as fi tacut, desi vrajmasul nu ar fi acoperit paguba regelui".
5 Împăratul Ahaşveroş a luat cuvântul şi a zis împărătesei Estera: "Cine şi unde este acela care are de gând să facă aşa?" 5 Si regele Artaxerxe a raspuns: "Cine este acela si unde este omul care a indraznit a gandi sa faca asa?
6 Estera a răspuns: "Apăsătorul, vrăjmaşul este Haman, răul acesta!" Haman a rămas îngrozit în faţa împăratului şi a împărătesei. 6 Iar Estera a raspuns: "Asupritorul Si vrajmasul este rautaciosul Aman!" si s-a cutremurat Aman inaintea regelui si a reginei.
7 Şi împăratul, în mânia lui, s-a sculat şi a părăsit ospăţul, şi s-a dus în grădina casei împărăteşti. Haman a rămas să-şi ceară viaţa de la împărăteasa Estera, căci vedea bine că pierderea lui era hotărâtă în mintea împăratului. 7 Si s-a sculat regele de la ospat plin de manie si s-a dus in gradina palatului; iar Aman a ramas sa roage pe regina Estera, pentru viata sa, caci vedea bine ca regele hotarase pieirea lui.
8 Când s-a întors împăratul din grădina casei împărăteşti în odaia ospăţului, a văzut pe Haman că se aruncase spre patul pe care era Estera şi i-a zis: "Cum, să mai şi sileşti pe împărăteasă, la mine, în casa împărătească?" Cum au ieşit cuvintele acestea din gura împăratului, i-au şi acoperit faţa lui Haman. 8 Cand s-a intors regele din gradina palatului, Aman tocmai se aruncase pe patul pe care se afla Estera. Si a zis regele: "Vrei inca sa si siluiesti pe regina aici, in casa mea?" Acest cuvant, iesit din gura regelui, acoperi de tulburare fata lui Aman.
9 Şi Harbona, unul din fameni, a zis în faţa împăratului: "Iată, spânzurătoarea pregătită de Haman pentru Mardoheu, care a vorbit spre binele împăratului, este ridicată în casa lui Haman, la o înălţime de cincizeci de coţi." Împăratul a zis: "Haman să fie spânzurat pe ea!" 9 Atunci Harbona, unul din eunucii regelui, a zis: "Iata si spanzuratoarea pe care a pregatit-o Aman pentru Mardoheu, care a grait de bine pe rege, sta la casa lui Aman, inalta de cincizeci de coti". Iar regele a zis: "Spanzurati-l acolo!"
10 Şi au spânzurat pe Haman pe spânzurătoarea pe care o pregătise el pentru Mardoheu. Şi mânia împăratului s-a potolit. 10 Si au spanzurat pe Aman in spanzuratoarea pregatita de el. Numai asa s-a potolit mania regelui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***