Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678910
Capitolul precedent

Estera 10

1 Împăratul Ahaşveroş a pus un bir asupra ţării şi asupra ostroavelor mării. 1 Dupa aceea regele Artaxerxe puse bir pe tari si pe insulele marii.
2 Toate faptele privitoare la puterea lui şi isprăvile lui şi amănuntele despre mărimea la care a ridicat împăratul pe Mardoheu, nu sunt scrise în cartea Cronicilor împăraţilor Mezilor şi Perşilor? 2 De altfel toate faptele slavite si atotputernicia lui, cum si aratarea amanuntita a maririi lui Mardoheu cu care-l cinstise regele, sunt scrise in cartea Cronicilor regilor Mediei si Persiei.
3 Căci Iudeul Mardoheu era cel dintâi după împăratul Ahaşveroş. El era cu vază între Iudei şi iubit de mulţimea fraţilor săi, căci a căutat binele poporului său şi a vorbit pentru fericirea întregului său neam. 3 De asemenea e aratat acolo ca iudeul Mardoheu era al doilea dupa regele Artaxerxe, mare inaintea Iudeilor si iubit intre multimile fratilor sai, caci cauta binele poporului sau si vorbea in folosul neamului lui. Si zicea Mardoheu: "De la Dumnezeu a fost aceasta, ca eu mi-am adus aminte de visul pe care l-am visat despre aceste intamplari, ca n-a ramas neimplinit nimic din el. Izvorul cel mic s-a facut rau mare si a fost lumina, soare si multime de apa; acest rau este Estera, pe care si-a luat-o de femeie regele si a facut-o regina. Iar cei doi balauri sunt eu si Aman. Popoarele sunt cei ce s-au unit sa starpeasca numele Iudeilor; iar poporul meu sunt Israelitii, care au strigat catre Dumnezeu si au fost izbaviti. A izbavit Dumnezeu pe poporul Sau si ne-a izbavit Domnul din toate relele acestea. Savarsit-a Dumnezeu semne si minuni mari, cum n-au fost printre neamuri. Asa a randuit Dumnezeu doi sorti: unul pentru poporul lui Dumnezeu, iar celalalt pentru neamuri. Acesti doi sorii au iesit in ceasul, la vremea si in ziua judecatii inaintea lui Dumnezeu si a tuturor neamurilor. Atunci si-a adus aminte Domnul de poporul Sau si a dat dreptate mostenirii Sale. Aceste zile ale lunii lui Adar, adica a paisprezecea si a cincisprezecea ale acestei luni, se vor praznui vesnic cu alai, cu bucurie si veselie inaintea lui Dumnezeu in poporul Sau Israel. in anul al patrulea al domniei lui Ptolomeu si a Cleopatrei, Dositei, care se spune ca a fost preot si levit si Ptolomeu, fiul sau, au adus in Alexandria aceasta scrisoare despre Purim. Aceasta scrisoare se spune ca a talcuit-o Lisimah, fiul lui Ptolomeu, care fusese la Ierusalim.
Capitolul precedent
pixel
***