Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Efeseni 5

1 Urmaţi, dar, pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. 1 Fiti dar urmatori ai lui Dumnezeu, ca niste fii iubiti,
2 Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi "ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros - lui Dumnezeu. 2 Si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma.
3 Curvia sau orice alt fel de necurăţie, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi. 3 Iar desfrau si orice necuratie si lacomie de avere nici sa se pomeneasca intre voi, cum se cuvine sfintilor;
4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulţumire. 4 Nici vorbe de rusine, nici vorbe nebunesti, nici glume care nu se cuvin, ci mai degraba multumire.
5 Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu. 5 Caci aceasta s-o stiti bine, ca nici un desfranat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un inchinator la idoli, nu are mostenire in imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu.
6 Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşarte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători. 6 Nimeni sa nu va amageasca cu cuvinte desarte, caci pentru acestea vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii.
7 Să nu vă întovărăşiţi, dar, deloc cu ei. 7 Deci sa nu va faceti partasi cu ei.
8 Odinioară eraţi întuneric; dar acum sunteţi lumină în Domnul. Umblaţi deci ca nişte copii ai luminii. 8 Altadata erati intuneric, iar acum sunteti lumina intru Domnul; umblati ca fii ai luminii!
9 Căci roada luminii stă în orice bunătate, în neprihănire şi în adevăr. 9 Pentru ca roada luminii e in orice bunatate, dreptate si adevar.
10 Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului 10 Incercand ce este bineplacut Domnului.
11 şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le. 11 Si nu fiti partasi la faptele cele fara roada ale intunericului, ci mai degraba, osanditi-le pe fata.
12 Căci e ruşine numai să spunem ce fac ei în ascuns. 12 Caci cele ce se fac intru ascuns de ei, rusine este a le si grai.
13 Dar toate aceste lucruri, când sunt osândite de lumină, sunt date la iveală; pentru că ceea ce scoate totul la iveală este lumina. 13 Iar tot ce este pe fata, se descopera prin lumina,
14 De aceea zice: "Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina." 14 Caci tot ceea ce este descoperit, lumina este. Pentru aceea zice: "Desteapta-te cel ce dormi si te scoala din morti si te va lumina Hristos".
15 Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. 15 Deci luati seama cu grija, cum umblati, nu ca niste neintelepti, ci ca cei intelepti,
16 Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. 16 Rascumparand vremea, caci zilele rele sunt.
17 De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului. 17 Drept aceea, nu fiti fara de minte, ci intelegeti care este voia Domnului.
18 Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. 18 Si nu va imbatati de vin, in care este pierzare, ci va umpleti de Duhul.
19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. 19 Vorbiti intre voi in psalmi si in laude si in cantari duhovnicesti, laudand si cantand Domnului, in inimile voastre,
20 Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. 20 Multumind totdeauna pentru toate intru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (si) Tatal.
21 Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos. 21 Supuneti-va unul altuia, intru frica lui Hristos.
22 Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; 22 Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. 23 Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mantuitor si este.
24 Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. 24 Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul.
25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, 25 Barbatilor, iubiti pe femeile voastre, dupa cum si Hristos a iubit Biserica, si S-a dat pe Sine pentru ea,
26 ca s-o sfinţească, după ce a curăţat-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, 26 Ca s-o sfinteasca, curatind-o cu baia apei prin cuvant,
27 ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. 27 Si ca s-o infatiseze Siesi, Biserica slavita, neavand pata sau zbarcitura, ori altceva de acest fel, ci ca sa fie sfanta si fara de prihana.
28 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi. 28 Asadar, barbatii sunt datori sa-si iubeasca femeile ca pe insesi trupurile lor. Cel ce-si iubeste femeia pe sine se iubeste.
29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; 29 Caci nimeni vreodata nu si-a urat trupul sau, ci fiecare il hraneste si il incalzeste, precum si Hristos Biserica,
30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. 30 Pentru ca suntem madulare ale trupului Lui, din carnea Lui si din oasele Lui.
31 "De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup." 31 De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va alipi de femeia sa si vor fi amandoi un trup.
32 Taina aceasta este mare - (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). - 32 Taina aceasta mare este; iar eu zic in Hristos si in Biserica.
33 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat. 33 Astfel si voi, fiecare asa sa-si iubeasca femeia ca pe sine insusi; iar femeia sa se teama de barbat.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***