Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789101112
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Eclesiastul 11

1 Aruncă-ţi pâinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăşi! 1 Arunca painea ta pe apa, caci o vei afla dupa multe zile.
2 Împarte-o în şapte, şi chiar în opt, căci nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ. 2 Imparte o bucata in sapte si chiar in opt, caci nu stii ce nenorocire se poate intampla in tara.
3 Când se umplu norii de ploaie, o varsă pe pământ. Oriîncotro ar cădea copacul, fie spre miazăzi, fie spre miazănoapte, în locul unde cade, acolo rămâne. 3 Cand norii se umplu de ploaie, ei se desarta pe pamant. Si daca un capac cade la miazazi sau la miazanoapte, unde a cazut, acolo ramane.
4 Cine se uită după vânt nu va semăna, şi cine se uită după nori nu va secera. 4 Cel ce pazeste vantul nu seamana, si cel ce se uita la nori nu secera.
5 Cum nu ştii care este calea vântului, nici cum se fac oasele în pântecele femeii însărcinate, tot aşa nu cunoşti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. 5 Dupa cum nu stii care este calea vantului, cum se intocmesc oasele in pantecele maicii, tot asa nu cunosti lucrarea lui Dumnezeu, care face toate.
6 Dimineaţa seamănă-ţi sămânţa, şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune. 6 Dis-de-dimineata seamana samanta si pana seara nu odihni mana ta, caci nu stii care va izbuti, aceasta sau aceea, sau daca amandoua sunt deopotriva de bune.
7 Dulce este lumina; şi o plăcere, pentru ochi să vadă soarele. 7 Si lumina este dulce si placut este ochilor sa priveasca soarele.
8 Deci, dacă un om trăieşte mulţi ani, să se bucure în toţi anii aceştia şi să se gândească ce multe vor fi zilele de întuneric. Tot ce va veni este deşertăciune. 8 Chiar daca ar trai multi ani, omul sa se bucure de toate si sa-si aduca aminte de zilele cele din intuneric, caci multe vor fi. Tot ce se intampla este desertaciune.
9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. 9 Bucura-te, omule, cat esti tanar si inima ta sa fie vesela in zilele tineretii tale si mergi in caile inimii tale si dupa ce-ti arata ochii tai, dar sa stii ca, pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa.
10 Goneşte orice necaz din inima ta şi depărtează răul din trupul tău; căci tinereţea şi zorile vieţii sunt trecătoare. 10 Alunga necazul din inima ta si departeaza suferintele de trupul tau, caci copilaria si tineretea sunt desertaciune.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***