Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 5

1 Astfel a fost isprăvită toată lucrarea pe care a făcut-o Solomon pentru Casa Domnului. Apoi a adus argintul, aurul şi toate uneltele pe care le închinase Domnului, tatăl său, David, şi le-a pus în vistieriile Casei lui Dumnezeu. 1 Astfel s-a sfarsit tot lucrul pe care l-a facut Solomon pentru templul Domnului. Si a adus Solomon cele harazite de David, tatal lui: argint si aur si toate lucrurile si le-a dat in vistieria templului Domnului.
2 Atunci Solomon a strâns la Ierusalim pe bătrânii lui Israel şi pe toate căpeteniile seminţiilor, pe capii familiilor copiilor lui Israel, ca să mute din cetatea lui David, adică din Sion, chivotul legământului Domnului. 2 Atunci a adunat Solomon pe batranii lui Israel si pe toti capii semintiilor si capeteniile familiilor fiilor lui Israel la Ierusalim, ca sa stramute chivotul legamantului Domnului din cetatea lui David, adica din Sion.
3 Toţi bărbaţii lui Israel s-au adunat la împărat pentru sărbătoarea din luna a şaptea. 3 Si s-au adunat la rege toti Israelitii la sarbatoare, in luna a saptea.
4 Când au ajuns toţi bătrânii lui Israel, leviţii au ridicat chivotul. 4 Dupa ce au venit toate capeteniile lui Israel, levitii au luat chivotul.
5 Au adus chivotul, Cortul întâlnirii şi toate uneltele sfinte care erau în Cort: preoţii şi leviţii le-au dus. 5 Si au dus chivotul si cortul adunarii si toate lucrurile sfinte care erau in cort, le-au dus preotii si levitii.
6 Împăratul Solomon şi toată adunarea lui Israel chemată la el, a stat înaintea chivotului. Au jertfit oi şi boi, care nu se pot nici socoti, nici număra, din pricina mulţimii lor. 6 Iar regele Solomon si toata obstea lui Israel, care se adunase la el inaintea chivotului, au adus jertfe de oi si boi atatea, cat nu se puteau numara din pricina multimii.
7 Preoţii au dus chivotul legământului Domnului la locul lui, în sfântul locaş al Casei, în Locul Preasfânt, sub aripile heruvimilor. 7 Preotii au dus chivotul legamantului Domnului la locul lui, inauntrul templului in Sfanta Sfintelor, sub aripile heruvimilor.
8 Heruvimii aveau aripile întinse peste locul chivotului şi acopereau chivotul şi drugii lui pe deasupra. 8 Heruvimii isi intindeau aripile peste locul chivotului si acopereau ei chivotul si parghiile lui de sus.
9 Drugilor li se dăduse o astfel de lungime încât capetele lor se vedeau la o depărtare de chivot dinaintea Sfântului Locaş, dar nu se vedeau de afară. Chivotul a fost acolo până în ziua de azi. 9 Apoi parghiile au fost impinse asa, incat capetele parghiilor chivotului se vedeau din Sfanta, in fata Sfintei Sfintelor, iar parghiile nu se puteau vedea, si acolo sunt ele pana astazi.
10 În chivot nu erau decât cele două table pe care le pusese acolo Moise, în Horeb, când a făcut Domnul legământ cu copiii lui Israel, la ieşirea lor din Egipt. 10 In chivot nu era nimic, fara numai cele doua table pe care le pusese Moise in Horeb, cand incheiase Domnul legamantul cu fiii lui Israel, dupa iesirea din Egipt.
11 În clipa când au ieşit preoţii din Locul Sfânt - căci toţi preoţii de faţă se sfinţiseră, fără să mai ţină şirul cetelor, 11 Dupa ce au iesit preotii din Sfanta, caci toti preotii care se aflau acolo se sfintisera, fara sa se tina seama de rand,
12 şi toţi leviţii care erau cântăreţi: Asaf, Heman, Iedutun, fiii şi fraţii lor, îmbrăcaţi în in subţire, stăteau la răsăritul altarului cu chimvale, lăute şi harpe şi aveau cu ei o sută douăzeci de preoţi care sunau din trâmbiţe; - 12 si cand toti levitii care erau cantareti, Asaf, Heman, Iedutun, fiii lor si fratii lor - imbracati in vison, si cu chimbale, chitare si harfe au stat in partea de rasarit a jertfelnicului si impreuna cu ei au stat o suta douazeci de preoti care trambitau din trambite
13 şi, când cei ce sunau din trâmbiţe şi cei ce cântau, unindu-se într-un glas ca să mărească şi să laude pe Domnul, au sunat din trâmbiţe, chimvale şi celelalte instrumente şi au mărit pe Domnul prin aceste cuvinte: "Căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veci!", în clipa aceea Casa, şi anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor. 13 Si indata ce aceia care sunau din trambite si cei care cantau, uniti intr-un singur glas ca sa slaveasca si sa laude pe Domnul, au facut sa rasune trambitele, chitarele si celelalte instrumente muzicale, si au slavit pe Domnul, zicand: "Caci El este bun, ca in veac este mila Lui!", atunci templul Domnului s-a umplut de norul slavei Lui,
14 Preoţii n-au putut să mai stea acolo ca să facă slujba, din pricina norului; căci slava Domnului umpluse Casa lui Dumnezeu. 14 Incat preotii nu puteau sta la slujba din pricina norului, pentru ca slava Domnului umpluse templul Domnului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***