Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

2 Cronici 27

1 Iotam avea douăzeci şi cinci de ani când a ajuns împărat şi a domnit şaisprezece ani la Ierusalim. Mama sa se chema Ieruşa, fata lui Ţadoc. 1 Iotam era de douazeci si cinci de ani cand a fost facut rege si a domnit saisprezece ani in Ierusalim. Pe mama lui o chema Ierusa, fiica lui Sadoc.
2 El a făcut ce este bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său, Ozia. Numai că n-a intrat în Templul Domnului. Totuşi poporul se strica mereu. 2 Acesta a facut lucruri placute inaintea ochilor Domnului, intocmai cum a facut si Ozia, tatal sau, numai ca n-a intrat, ca el, in locasul sfant al Domnului. Si poporul continua inca sa se strice.
3 Iotam a zidit poarta de sus a Casei Domnului şi a făcut multe clădiri pe zidurile de pe deal. 3 El a zidit portile cele de sus ale templului Domnului Si a facut multe adaosuri la zidul Ofel.
4 A zidit cetăţi pe muntele lui Iuda şi cetăţui şi turnuri în dumbrăvi. 4 La fel a zidit si cetati pe muntele lui Iuda, iar in paduri, cetatui si turnuri.
5 A fost în război cu împăratul fiilor lui Amon şi i-a biruit. Fiii lui Amon i-au dat în anul acela o sută de talanţi de argint, zece mii de cori de grâu şi zece mii de orz; şi i-au plătit tot atât pe anul al doilea şi al treilea. 5 Iotam a avut razboi cu regele Amonitilor si i-a biruit. In acel an Amonitii i-au dat o suta de talanti de argint, zece mii de core de grau si zece mii core de orz. Aceasta dare i-au dat-o Amonitii si in al doilea si in al treilea an.
6 Iotam a ajuns puternic, pentru că şi-a urmat necurmat căile înaintea Domnului Dumnezeului său. 6 Si s-a facut Iotam asa de puternic, pentru ca si-a indreptat caile sale numai inaintea fetei Domnului Dumnezeului sau.
7 Celelalte fapte ale lui Iotam, toate războaiele lui şi tot ce a făcut el, sunt scrise în cartea împăraţilor lui Israel şi Iuda. 7 Celelalte fapte ale lui Iotam, toate razboaiele sale si purtarea sa se gasesc scrise in cartea regilor lui Israel si a regilor lui Iuda.
8 El avea douăzeci şi cinci de ani când a ajuns împărat şi a domnit şaisprezece ani la Ierusalim. 8 El era de douazeci si cinci de ani cand a fost facut rege si a domnit in Ierusalim saisprezece ani.
9 Iotam a adormit cu părinţii săi, şi l-au îngropat în cetatea lui David. Şi, în locul lui, a domnit fiul său Ahaz. 9 Apoi a raposat Iotam cu parintii sai, si l-au inmormantat in cetatea lui David. Iar in locul lui a fost facut rege Ahaz, fiul sau.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***