Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 5

1 Fiii lui Ruben, întâiul născut al lui Israel. - Căci el era întâiul născut, dar, pentru că a spurcat patul tatălui său, dreptul lui de întâi născut a fost dat fiilor lui Iosif, fiul lui Israel; totuşi Iosif n-a fost scris în spiţele de neam ca întâi născut. 1 Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel, caci el a fost nascut intai, dar pentru ca a intinat el patul tatalui sau, intaietatea lui a fost data fiilor lui Iosif, fiul lui Israel, ca sa nu se mai inscrie ei (fiii lui Ruben) ca intai nascuti;
2 Iuda a fost în adevăr puternic printre fraţii săi, şi din el a ieşit un domnitor; dar dreptul de întâi născut este al lui Iosif. 2 Caci Iuda era cel mai puternic dintre fratii sai si povatuitorul e din el, dar intaietatea a trecut la Iosif.
3 Fiii lui Ruben, întâiul născut al lui Israel: Enoh, Palu, Heţron şi Carmi. 3 Fiii lui Ruben, intaiul nascut al lui Israel, au fost: Enoh, Palu, Hetron si Carmi.
4 Fiii lui Ioel: Şemaia, fiul său; Gog, fiul său; Şimei, fiul său; 4 Fiii lui Ioil au fost: Semaia, fiul lui, fiul acestuia a fost Gog, iar al acestuia a fost Simei;
5 Mica, fiul său; Reaia, fiul său; Baal, fiul său; 5 Fiul acestuia a fost Mihea, al acestuia a fost Reaia, iar al acestuia a fost Baal;
6 Beera, fiul său, pe care l-a luat rob Tiglat-Pilneser, împăratul Asiriei; el era domnul rubeniţilor. - 6 Fiul acestuia a fost Beera, pe care l-a dus in robie Tiglatfalasar, regele Asiriei. El era capetenia Rubenitilor.
7 Fraţii lui Beera, după familiile lor, aşa cum sunt scrişi în spiţele neamului după neamurile lor: cel dintâi, Ieiel; Zaharia; 7 Si fratii lui, dupa familiile lor, dupa spira neamului lor, au fost: cel mai insemnat Ioil, apoi Zaharia,
8 Bela, fiul lui Azaz, fiul lui Şema, fiul lui Ioel. Bela locuia la Aroer şi până la Nebo şi la Baal-Meon; 8 Si Bela, fiul lui Azaz, fiul lui Sema, fiul lui Ioil. El locuia in Aroer pana la Nebo si Baal-Meon.
9 la răsărit, locuia până la intrarea pustiului de la râul Eufrat, căci turmele lor erau în mare număr în ţara Galaadului. 9 Iar spre rasarit a locuit el pana la marginea pustiului, care pleaca de la raul Eufrat, pentru ca turmele lui erau foarte multe in tinutul Galaadului.
10 Pe vremea lui Saul au făcut război cu hagareniţii, care au căzut în mâinile lor, şi au locuit în corturile lor pe toată partea de răsărit a Galaadului. 10 In zilele lui Saul au purtat ei razboi cu Agarenii, care au cazut in mainile lor, si au locuit in corturi, in toata latura de rasarit a Galaadului.
11 Fiii lui Gad locuiau în faţa lor, în ţara Basanului, până la Salca. 11 Fiii lui Gad traiau in fata lor, in tara Vasanului, pana la Salca.
12 Ioel, cel dintâi; Şafam, al doilea; Iaenai şi Şafat, în Basan. 12 In Vasan, cel mai de seama era Ioil. Safam era al doilea, apoi venea Iaenai si Safat.
13 Fraţii lor, după casele părinţilor lor: Micael, Meşulam, Şeba, Iorai, Iaecan, Zia şi Eber, şapte. 13 Fratii lor cu familiile lor erau in numar de sapte: Micael, Mesulam, Seba, Iorai, Iacan, Zia si Eber.
14 Iată fiii lui Abihail, fiul lui Huri, fiul lui Iaroah, fiul lui Galaad, fiul lui Micael, fiul lui Ieşişai, fiul lui Iahdo, fiul lui Buz; 14 Iata fiii lui Abihail, fiul lui Huri, fiul lui Iaroah, fiul lui Galaad, fiul lui Micael, fiul lui Iesisai, fiul lui Iahdo, fiul lui Buz.
15 Ahi, fiul lui Abdiel, fiul lui Guni, era căpetenia caselor părinţilor lor. 15 Ahi, fiul lui Abdiel, fiul lui Guni, era capul neamului sau.
16 Ei locuiau în Galaad, în Basan şi în cetăţile lor şi în toate împrejurimile Saronului până la marginile lor. 16 Ei traiau in Galaad, in Vasan si in cetatile care tineau de el in toate imprejurimile Sirionului, pana la capatul lor.
17 Toţi au fost scrişi în spiţele de neamuri pe vremea lui Iotam, împăratul lui Iuda, şi pe vremea lui Ieroboam, împăratul lui Israel. 17 Ei cu totii au fost numarati in zilele lui Ioatam, regele Iudei, si in zilele lui Ieroboam, regele lui Israel.
18 Fiii lui Ruben, gadiţii şi jumătate din seminţia lui Manase aveau oameni viteji, care purtau scut şi sabie, trăgeau cu arcul şi erau deprinşi cu războiul, în număr de patruzeci şi patru de mii şapte sute şaizeci, în stare să meargă la oaste. 18 Urmasii lui Ruben, ai lui Gad si o jumatate din semintia lui Manase aveau oameni razboinici, barbati care purtau scut si sabie, care trageau cu arcul si deprinsi la lupta, patruzeci si patru de mii sapte sute saizeci care ieseau la razboi.
19 Au făcut război cu hagareniţii, cu Ietur, cu Nafiş şi cu Nodab. 19 Si s-au luptat ei cu Agarenii, cu Ietur, cu Nafis si cu Nodab.
20 Au primit ajutor împotriva lor, şi hagareniţii şi toţi cei ce erau cu ei au fost daţi în mâinile lor. Căci, în timpul luptei, strigaseră către Dumnezeu, care i-a ascultat, pentru că se încrezuseră în El. 20 Dar li s-a dat ajutor contra acelora si au fost dati in mana lor Agarenii si toate ale lor, pentru ca ei in vremea luptei au strigat catre Dumnezeu si El i-a auzit, pentru ca ei nadajduiau in El.
21 Şi le-au luat turmele, cincizeci de mii de cămile, două sute cincizeci de mii de oi, două mii de măgari şi o sută de mii de inşi; 21 Atunci au luat ei turmele acelora: cincizeci de mii de camile, doua sute cincizeci de mii de oi si capre, doua mii de asini si o suta de mii de oameni,
22 căci au fost mulţi morţi, pentru că lupta venea de la Dumnezeu. Şi s-au aşezat în locul lor până în vremea când au fost luaţi în robie. 22 Pentru ca multi au cazut ucisi, caci lupta aceasta a fost de la Dumnezeu. Si au locuit ei in locul acelora pana la ducerea in robie.
23 Fiii jumătăţii seminţiei lui Manase locuiau în ţară, de la Basan până la Baal-Hermon şi Senir, şi pe muntele Hermon; erau mulţi la număr. 23 Urmasii jumatatii din tribul lui Manase au trait in acel pamant de la Vasan pana la Baal-Ermon si Senir si pana la muntele Hermon, si erau multi la numar.
24 Iată căpeteniile caselor părinţilor lor: Efer, Işei, Eliel, Azriel, Ieremia, Hodavia şi Iahdiel, oameni viteji, oameni vestiţi, căpeteniile caselor părinţilor lor. 24 Iata capii de familie cei mai insemnati ai lor: Efer, Isei, Eliel, Azriel, Ieremia, Hodavia si Iahdiel, barbati puternici, barbati vestiti, capetenii ale neamurilor lor.
25 Dar au păcătuit împotriva Dumnezeului părinţilor lor şi au curvit după dumnezeii popoarelor ţării, pe care Dumnezeu le nimicise dinaintea lor. 25 Dar cand ei au gresit impotriva Dumnezeului parintilor lor si au inceput sa se desfraneze dupa dumnezeii popoarelor pamantului aceluia, pe care le starpise Dumnezeu de la fata lor,
26 Dumnezeul lui Israel a aţâţat duhul lui Pul, împăratul Asiriei, şi duhul lui Tiglat-Pilneser, împăratul Asiriei; şi Tiglat-Pilneser a luat robi pe rubeniţi, gadiţi şi jumătate din seminţia lui Manase şi i-a dus la Halah, la Habor, la Hara şi la râul Gozan, unde au rămas până în ziua de azi. 26 Atunci Dumnezeul lui Israel a intaratat duhul lui Ful, regele Asiriei, adica al lui Tiglatfalasar, regele Asiriei si acesta a stramutat pe Rubeniti si pe Gaditi si jumatate din tribul lui Manase si i-a dus in Halach, Habor, Hara si la raul Gozan, unde sunt pana astazi.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***