Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 23

1 David, fiind bătrân şi sătul de zile, a pus pe fiul său Solomon împărat peste Israel. 1 Imbatranind David si saturandu-se de viata, a facut rege peste Israel pe fiul sau Solomon.
2 El a strâns pe toate căpeteniile lui Israel, pe preoţi şi pe leviţi. 2 A adunat pe toate capeteniile lui Israel si pe preoti si pe leviti.
3 Au făcut numărătoarea leviţilor, de la vârsta de treizeci de ani în sus; socotiţi pe cap şi pe bărbaţi, s-au găsit în număr de treizeci şi opt de mii. 3 Si au fost numarati levitii, de la treizeci de ani in sus si s-a aflat numarul lor, numarati pe cap, treizeci si opt de mii de barbati.
4 Şi David a zis: "Douăzeci şi patru de mii dintre ei să vegheze asupra slujbelor din Casa Domnului, şase mii să fie dregători şi judecători, 4 Dintre ei au fost randuiti pentru lucru in templul Domnului douazeci si patru de mii; sase mii sa fie scriitori si judecatori,
5 patru mii să fie portari, şi patru mii să fie însărcinaţi să laude pe Domnul cu instrumentele pe care le-am făcut ca să-L preamărim." 5 Patru mii sa fie portari si patru mii sa laude pe Domnul cu instrumentele muzicale pe care el le facuse pentru aceasta.
6 David i-a împărţit în cete după fiii lui Levi: Gherşon, Chehat şi Merari. 6 Si i-a impartit David in cete, care sa faca de rand, dupa fiii lui Levi: Gherson, Cahat si Merari.
7 Din gherşoniţi: Laedan şi Şimei. - 7 Din Ghersoniti erau Laedan si Simei.
8 Fiii lui Laedan: căpetenia Iehiel, Zetam şi Ioel, trei. 8 Fiii lui Laedan au fost trei: Iehiel, capetenie, Zetam si Ioil.
9 Fiii lui Şimei: Şelomit, Haziel şi Haran, trei. Aceştia erau capii caselor părinteşti ale familiei lui Laedan. - 9 Fiii lui Simei au fost trei: Selomit, Haziel si Haran. Acestia sunt capeteniile familiilor lui Laedan.
10 Fiii lui Şimei: Iahat, Zina, Ieuş şi Beria. Aceştia sunt cei patru fii ai lui Şimei. 10 Tot fii ai lui Simei au mai fost: Iahat, Ziza, Ieus si Beraia. Acesti patru sunt tot fii ai lui Simei.
11 Iahat era căpetenia, şi Zina al doilea; Ieuş şi Beria n-au avut mulţi fii şi au alcătuit o singură casă părintească la numărătoare. 11 Iahat a fost capetenie; Ziza era al doilea; Ieus si Beraia au avut putini copii si de aceea ei au fost socotiti la un loc la casa tatalui lor.
12 Fiii lui Chehat: Amram, Iţehar, Hebron şi Uziel, patru. - 12 Fiii lui Cahat au fost patru: Amram, Ithar, Hebron si Uziel.
13 Fiii lui Amram: Aaron şi Moise. Aaron a fost pus deoparte să fie sfinţit ca preasfânt, el şi fiii lui pe vecie, ca să aducă tămâie înaintea Domnului, să-I facă slujba şi să binecuvânteze pe vecie în Numele Lui. 13 Fiii lui Amram au fost: Aaron si Moise. Aaron a fost ales ca sa fie sfintit pentru Sfanta Sfintelor, el si fiii lui pe veci, pentru a savarsi tamaierea inaintea fetei Domnului, ca sa-I slujeasca Lui si sa binecuvanteze numele Lui in veci.
14 Dar fiii lui Moise, omul lui Dumnezeu, au fost număraţi în seminţia lui Levi. 14 Iar Moise, omul lui Dumnezeu si fiii lui au fost numarati la tribul lui Levi.
15 Fiii lui Moise: Gherşom şi Eliezer. 15 Fiii lui Moise au fost: Ghersom si Eliezer.
16 Fiul lui Gherşom: Şebuel, căpetenia. 16 Fiul lui Ghersom a fost Sebuel, capetenia.
17 Şi fiii lui Eliezer au fost: Rehabia, căpetenia; Eliezer n-a avut alt fiu, dar fiii lui Rehabia au fost foarte mulţi la număr. - 17 Fiul lui Eliezer a fost: Rehabia, capetenia. Eliezer n-a mai avut alti copii. Rehabia insa a avut foarte multi copii.
18 Fiul lui Iţehar: Şelomit, căpetenia. - 18 Fiul lui Ithar a fost Selomit, capetenia.
19 Fiii lui Hebron: Ieria, căpetenia; Amaria, al doilea; Iahaziel, al treilea; şi Iecameam, al patrulea. - 19 Fiii lui Hebron au fost: intaiul Ieria, al doilea Amaria, al treilea Iahaziel si al patrulea Iecameam.
20 Fiii lui Uziel: Mica, căpetenia; şi Işia, al doilea. 20 Fiii lui Uziel au fost: intaiul Mica si al doilea Isia.
21 Fiii lui Merari: Mahli şi Muşi. - Fiii lui Mahli: Eleazar şi Chis. 21 Fiii lui Merari au fost: Mahli si Musi; fiii lui Mahli au fost: Eleazar si Chis.
22 Eleazar a murit fără să aibă fii; dar a avut fete pe care le-au luat de neveste fiii lui Chis, fraţii lor. - 22 Eleazar insa a murit si n-a avut feciori, ci numai fete si le-au luat de sotii fiii lui Chis, verii lor.
23 Fiii lui Muşi: Mahli, Eder şi Ieremot, trei. 23 Fiii lui Musi au fost trei: Mahli, Eder si Ieremot.
24 Aceştia sunt fiii lui Levi, după casele lor părinteşti, capii caselor părinteşti, după numărătoarea făcută numărând numele pe cap. Ei erau întrebuinţaţi în slujba Casei Domnului, de la vârsta de douăzeci de ani în sus. 24 Acestia sunt fiii lui Levi, dupa casele parintilor lor, adica a capilor de familie, dupa numaratoarea lor pe nume si pe capete, care faceau slujba la templul Domnului de la douazeci de ani in sus.
25 Căci David a zis: "Domnul Dumnezeul lui Israel a dat odihnă poporului Său şi va locui pe vecie la Ierusalim; 25 Caci David a zis: "Domnul Dumnezeul lui Israel a dat liniste poporului Sau si l-a asezat in Ierusalim pe veci,
26 şi leviţii nu vor mai avea să poarte Cortul şi toate uneltele pentru slujba lui." 26 Si levitii nu vor mai duce cortul si tot felul de lucruri ale lui pentru slujbele din el".
27 După cele din urmă porunci ale lui David, numărătoarea fiilor lui Levi s-a făcut de la vârsta de douăzeci de ani în sus. 27 De aceea, dupa cele din urma porunci ale lui David, au fost numarati levitii de la douazeci de ani in sus,
28 Puşi lângă fiii lui Aaron pentru slujba Casei Domnului, ei aveau să îngrijească de curţi şi de odăi, de curăţarea tuturor lucrurilor sfinte, de împlinirea slujbei în Casa lui Dumnezeu, 28 Ca sa fie pe langa fiii lui Aaron, pentru a sluji la templul Domnului, in curte si in camerele din jur, pentru curatirea a tot ceea ce este sfant si pentru savarsirea slujbelor in templul lui Dumnezeu,
29 de pâinile pentru punerea înaintea Domnului, de floarea de făină pentru darurile de mâncare, de plăcintele fără aluat, de turtele coapte în tigaie şi de turtele prăjite, de toate măsurile de încăpere şi de lungime; 29 Pentru a ingriji de painile punerii inainte, de faina de grau pentru prinosul de paine si azime, pentru cele de copt, de fript si de toata masura si cantarul,
30 ei aveau să stea în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, ca să laude şi să mărească pe Domnul 30 Si pentru a sta dimineata si seara sa laude si sa slaveasca pe Domnul,
31 şi să aducă neîncetat înaintea Domnului toate arderile de tot Domnului, în zilele de Sabat, de lună nouă şi de sărbători, după numărul şi obiceiurile rânduite. 31 Si la toate arderile de tot aduse Domnului sambata, la luna noua si la sarbatori, dupa numar, cum este scris pentru ele, sa fie totdeauna inaintea Domnului,
32 Îngrijeau de Cortul întâlnirii, de Sfântul Locaş şi de fiii lui Aaron, fraţii lor, pentru slujba Casei Domnului. 32 Si ca sa pazeasca chivotul legii si locasul sfant si pe fiii lui Aaron, fratii lor, la slujbele din templul Domnului.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***