Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 20

1 În anul următor, pe vremea când porneau împăraţii la război, Ioab a pornit, în fruntea unei puternice oştiri, să pustiască ţara fiilor lui Amon şi să împresoare Raba. Dar David a rămas la Ierusalim. Ioab a bătut Raba şi a nimicit-o. 1 Peste un an, pe vremea cand regii ies la razboi, a scos Ioab ostirea si a inceput sa pustiiasca tara Amonitilor si a venit si a inconjurat Raba. Insa David a ramas in Ierusalim. Ioab a cucerit Raba si a daramat-o.
2 David a luat cununa de pe capul împăratului ei şi a găsit-o în greutate de un talant de aur: era împodobită cu pietre scumpe. Au pus-o pe capul lui David, care a luat o mare pradă din cetate. 2 Si a luat David coroana regelui lor de pe capul lui si s-a aflat ca are aur in greutate de un talant si erau pe ea si pietre scumpe; si s-a pus coroana aceasta pe capul lui David. si au fost scoase din cetatea aceea si foarte multe prazi.
3 A scos afară pe locuitori şi i-a tăiat în bucăţi cu ferăstraie, cu securi şi cu topoare; tot aşa a făcut tuturor cetăţilor fiilor lui Amon. David s-a întors la Ierusalim cu tot poporul. 3 Iar poporul care era in ea a fost scos si omorat cu fierastraie, cu ciocane de fier si cu securi. Asa a facut David cu toate orasele Amonitilor si apoi s-a intors el si tot poporul la Ierusalim.
4 După aceea, a avut loc o bătălie la Ghezer cu filistenii. Atunci Sibecai, huşatitul, a ucis pe Sipai, unul din copiii lui Rafa. Şi filistenii au fost smeriţi. 4 Dupa aceea s-a inceput razboiul cu Filistenii la Ghezer. Atunci Sibecai Husatitul a batut pe Sipai, unul din urmasii Refaimilor, si s-au supus si ei.
5 A mai fost o bătălie cu filistenii. Şi Elhanan, fiul lui Iair, a ucis pe fratele lui Goliat, Lahmi din Gat, care avea o suliţă al cărei mâner era ca un sul de ţesut. 5 Apoi iar a fost razboi cu Filistenii. Dar Elhanan, fiul lui Iair, a lovit pe Lahmi, fratele lui Goliat Gateul; coada sulitei lui era ca a sulului de la razboiul de tesut.
6 A mai fost o bătălie la Gat. Acolo a fost un om de statură înaltă care avea şase degete la fiecare mână şi la fiecare picior, douăzeci şi patru de toate, şi care se trăgea şi el din Rafa. 6 Si a mai fost o lupta la Gat. Acolo era un om inalt care avea cate sase degete la maini si la picioare, adica de toate douazeci si patru. Si acesta era tot din urmasii Refaimilor.
7 El a batjocorit pe Israel; şi Ionatan, fiul lui Şimea, fratele lui David, l-a ucis. 7 El batjocorea pe Israel, dar Ionatan, fiul lui Sama, fratele lui David, l-a ucis.
8 Oamenii aceştia erau dintre copiii lui Rafa la Gat. Ei au pierit ucişi de mâna lui David şi de mâna slujitorilor lui. 8 Acestia erau oameni nascuti din Refaimi in Gat si au cazut de mana lui David si de mana oamenilor lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***