Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 18

1 După aceea, David a bătut pe filisteni şi i-a smerit, şi a luat din mâna filistenilor Gatul şi satele lui. 1 Dupa aceasta a lovit David pe Filisteni si i-a supus si a luat cetatea Gat si orasele ce tineau de ea din mainile Filistenilor.
2 A bătut pe moabiţi, şi moabiţii au fost supuşi lui David şi i-au plătit un bir. 2 A lovit el de asemenea si pe Moabiti si au ajuns Moabitii robii lui David, platindu-i tribut.
3 David a bătut pe Hadarezer, împăratul Ţobei, spre Hamat, când s-a dus să-şi aşeze stăpânirea peste râul Eufratului. 3 Apoi a lovit David pe Hadadezer, regele Tobei, la Hamat, cand mergea acela sa-si intareasca stapanirea la raul Eufrat.
4 David i-a luat o mie de care, şapte mii de călăreţi şi douăzeci de mii de pedestraşi; a tăiat vinele tuturor cailor de trăsuri şi n-a păstrat decât o sută de care. 4 Si a luat David de la el o mie de care de razboi, sapte mii de calareti si douazeci de mii de pedestrasi. Si a stricat David toate carele, neoprind din ele decat numai o suta.
5 Sirienii din Damasc au venit în ajutorul lui Hadarezer, împăratul Ţobei, şi David a bătut douăzeci şi două de mii de sirieni. 5 Sirienii din Damasc ar fi venit in ajutor lui Hadadezer, regele Tobei, dar David a batut douazeci si doua de mii de Sirieni.
6 David a pus o strajă de oşti în Siria Damascului. Şi sirienii au fost supuşi lui David şi i-au plătit bir. Domnul ocrotea pe David oriunde mergea. 6 Apoi a asezat David ostire de paza in Siria Damascului si au ajuns Sirienii robii lui David, platindu-i tribut. Domnul a ajutat lui David pretutindeni, oriunde a mers el.
7 Şi David a luat scuturile de aur pe care le aveau slujitorii lui Hadarezer şi le-a adus la Ierusalim. 7 Atunci a luat David scuturile de aur, care erau la robii lui Hadadezer, si le-a adus in Ierusalim.
8 David a mai luat multă aramă din Tibhat şi din Cun, cetăţile lui Hadarezer. Solomon a făcut din ea marea de aramă, stâlpii şi uneltele de aramă. 8 Iar din Tibhat si din Cun, cetatile lui Hadadezer, a luat David foarte multa arama. Din arama aceasta a facut Solomon marea cea de arama, stalpii si vasele cele de arama.
9 Tohu, împăratul Hamatului, a auzit că David bătuse toată oştirea lui Hadarezer, împăratul Ţobei, 9 Auzind Tou, regele din Hamat, ca David a batut toata armata lui Hadadezer, regele Tobei,
10 şi a trimis pe fiul său Hadoram la împăratul David să-i ureze de bine şi să-l laude că a luptat împotriva lui Hadarezer şi l-a bătut. Căci Tohu era în război cu Hadarezer. A trimis de asemenea tot felul de vase de aur, de argint şi de aramă. 10 A trimis pe Hadoram, fiul sau, la regele David, sa-l salute si sa-i multumeasca, pentru ca s-a razboit cu Hadadezer si l-a batut, caci Tou era in razboi cu Hadadezer, si a trimis cu el tot felul de vase de aur, de argint si de arama.
11 Împăratul David le-a închinat Domnului, împreună cu argintul şi aurul pe care-l luase de la toate popoarele, de la Edom, de la Moab, de la fiii lui Amon, de la filisteni şi de la Amalec. 11 Regele David a inchinat aceste vase Domnului, impreuna cu aurul si argintul pe care-l luase el de la toate popoarele: de la Edomiti, Moabiti, Amoniti, Filisteni si Amaleciti.
12 Abişai, fiul Ţeruiei, a bătut în Valea Sării optsprezece mii de edomiţi. 12 Si Abisai, fiul Teruiei, a batut optsprezece mii de Edomiti in Valea Sarata.
13 A pus oşti de strajă în Edom, şi tot Edomul a fost supus lui David. Domnul ocrotea pe David pe oriunde mergea. 13 Si a pus in Edom oaste de paza si s-au facut Edomitii robii lui David, caci Domnul ajuta lui David oriunde mergea.
14 David a domnit peste tot Israelul şi făcea judecată şi dreptate tot poporului său. 14 Si a domnit David peste tot Israelul si a facut judecata si dreptate la tot poporul sau.
15 Ioab, fiul Ţeruiei, era mai mare peste oştire; Iosafat, fiul lui Ahilud, era scriitor; 15 Ioab, fiul Teruiei, era comandantul ostirii, iar Iosafat, fiul lui Ahilud, era cronicar.
16 Ţadoc, fiul lui Ahitub, şi Abimelec, fiul lui Abiatar, erau preoţi; Şavşa era logofăt; 16 Tadoc, fiul lui Ahitub, si Ahimelec, fiul lui Abiatar, au fost preoti, iar Sausa (Serais) a fost secretar.
17 Benaia, fiul lui Iehoiada, era căpetenia cheretiţilor şi a peletiţilor; şi fiii lui David erau cei dintâi pe lângă împărat. 17 Benaia, fiul lui Iehoiada, era capetenie peste Cheretieni si Peletieni, iar fiii lui David erau cei intai pe langa rege,
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***