Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 14

1 Hiram, împăratul Tirului, a trimis soli lui David şi lemn de cedru, şi cioplitori de piatră, şi tâmplari să-i zidească o casă. 1 In vremea aceea a trimis Hiram, regele Tirului, soli la David si lemne de cedru si pietrari si dulgheri, ca sa-i ridice casa.
2 David a cunoscut că Domnul îl întărea ca împărat al lui Israel şi că împărăţia lui s-a înălţat foarte mult, din pricina poporului Său, Israel. 2 Cand a aflat David ca l-a intarit Domnul rege peste Israel, ca domnia lui a fost inaltata sus pentru poporul sau Israel,
3 David a mai luat neveste şi la Ierusalim: şi a mai născut fii şi fiice. 3 Si-a luat inca alte femei din Ierusalim si i s-au mai nascut lui David fii si fiice.
4 Iată numele celor ce i s-au născut la Ierusalim: Şamua, Şobab, Natan, Solomon, 4 Iata numele celor ce i s-au nascut in Ierusalim: Samua, Sobab, Natan si Solomon;
5 Ibhar, Elişua, Elfelet, 5 Ibhar, Elisua si Elifelet;
6 Noga, Nefeg, Iafia, 6 Nogah, Nefeg si Iafia;
7 Elişama, Beeliada şi Elifelet. 7 Elisama, Beeliada si Elifelet.
8 Filistenii au auzit că David fusese uns împărat peste tot Israelul şi s-au suit cu toţii să-l caute. David a fost înştiinţat de acest lucru şi le-a ieşit înainte. 8 Auzind insa Filistenii ca David a fost uns rege peste tot Israelul, s-au ridicat ei toti sa caute pe David. Si auzind David de aceasta, a iesit inaintea lor.
9 Filistenii au venit şi s-au răspândit în valea refaimiţilor. 9 Iar Filistenii au venit si s-au asezat in valea Refaim.
10 David a întrebat pe Dumnezeu zicând: "Să mă sui împotriva filistenilor, şi îi vei da în mâinile mele?" Şi Domnul i-a zis: "Suie-te, şi-i voi da în mâinile tale." 10 Atunci a intrebat David pe Dumnezeu, zicand: "Sa merg eu oare contra Filistenilor si-i vei da Tu in mana mea?" Si Domnul i-a raspuns: "Mergi, ca ii voi da in mana ta!"
11 S-au suit la Baal-Peraţim, unde David i-a bătut. Apoi a zis: "Dumnezeu a risipit pe vrăjmaşii mei prin mâna mea, ca pe nişte ape care se scurg." De aceea s-a dat locului acestuia numele Baal-Peraţim. 11 Si s-au dus ei in Baal-Peratim si acolo i-a lovit David; apoi David a zis: "Dumnezeu a zdrobit pe vrajmasi cu mana mea, ca pe o surpatura de apa". De aceea au si dat vaii aceleia numele de Baal- Peratim.
12 Ei şi-au lăsat acolo dumnezeii, care au fost arşi în foc după porunca lui David. 12 Filistenii si-au lasat acolo zeii, iar David i-a adunat si i-a ars cu foc.
13 Filistenii s-au răspândit din nou în vale. 13 Si au venit iarasi Filistenii si au tabarat in vale.
14 David a întrebat iarăşi pe Dumnezeu. Şi Dumnezeu i-a zis: "Să nu te sui după ei; întoarce-te de la ei şi mergi asupra lor prin faţa duzilor. 14 Iar David a intrebat din nou pe Dumnezeu, iar Dumnezeu i-a zis: "Nu te duce de-a dreptul asupra lor; abate-te de la ei si te du asupra lor pe la dumbrava duzilor;
15 Când vei auzi un vuiet de paşi în vârfurile duzilor, atunci să ieşi la luptă, căci Dumnezeu merge înaintea ta, ca să bată oastea filistenilor." 15 Si cand vei auzi zgomot ca de pasi prin varful duzilor, atunci sa intri in lupta, caci a iesit Dumnezeu inaintea ta, ca sa bata tabara Filistenilor".
16 David a făcut cum îi poruncise Dumnezeu, şi oastea filistenilor a fost bătută de la Gabaon până la Ghezer. 16 Si a facut David cum ii poruncise Dumnezeu; si a lovit tabara Filistenilor de la Ghibeon pana la Ghezer.
17 Faima lui David s-a răspândit în toată ţara, şi Domnul l-a făcut de temut pentru toate neamurile. 17 Atunci a rasunat numele lui David prin toate tarile dimprejur si l-a facut Domnul infricosator pentru toate popoarele vecine.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***