Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 13

1 David a ţinut sfat cu căpeteniile peste mii şi peste sute, cu toţi mai marii. 1 Atunci David s-a sfatuit cu capeteniile cele peste mii, cu sutasii si cu toate capeteniile,
2 Şi David a zis întregii adunări a lui Israel: "Dacă găsiţi cu cale şi dacă lucrul acesta vine de la Domnul Dumnezeul nostru, să trimitem în toate părţile la fraţii noştri care au rămas în toate ţinuturile lui Israel şi la preoţi şi leviţi, în cetăţile şi împrejurimile lor, ca să se strângă la noi, 2 Si a zis David catre toata adunarea Israelitilor: "Daca binevoiti voi si daca este voia Domnului Dumnezeului nostru, sa trimitem pretutindeni la ceilalti frati ai nostri, in toata tara lui Israel si totodata si la preoti si leviti prin orasele si prin satele lor, ca sa Se adune la noi;
3 şi să aducem la noi chivotul Dumnezeului nostru, căci nu ne-am mai îngrijit de el de pe vremea lui Saul." 3 Si sa aducem la noi chivotul Dumnezeului nostru, pentru ca in zilele lui Saul ne-am indreptat spre el".
4 Toată adunarea a hotărât să facă aşa, căci lucrul acesta a părut bun întregului popor. 4 Atunci toata adunarea a zis: "Asa sa fie", pentru ca lucrul acesta s-a parut drept inaintea a tot poporul.
5 David a strâns pe tot Israelul, de la Şilhor în Egipt, până la intrarea Hamatului, ca să aducă din Chiriat-Iearim chivotul lui Dumnezeu. 5 Astfel a adunat David pe toti Israelitii, de la Sihorul egiptean pana la intrarea Hamatului, ca sa stramute chivotul Domnului din Chiriat-Iearim.
6 Şi David, împreună cu tot Israelul, s-a suit la Baala, la Chiriat-Iearim, care este al lui Iuda, ca să ridice de acolo chivotul lui Dumnezeu, înaintea căruia este chemat Numele Domnului care şade între heruvimi. 6 Atunci s-a dus David si tot Israelul la Chiriat-Iearim, ce este in Iuda, ca sa stramute de acolo chivotul lui Dumnezeu, inaintea caruia se cheama numele Domnului Celui care sade pe heruvimi.
7 Au pus într-un car nou chivotul lui Dumnezeu pe care l-au luat din casa lui Abinadab: Uza şi Ahio cârmuiau carul. 7 Si au adus chivotul lui Dumnezeu intr-un car nou din casa lui Abinadab; iar carul il conduceau Uza si Ahia.
8 David şi tot Israelul jucau înaintea lui Dumnezeu cu toată puterea lor, cântând şi zicând din harpe, din lăute, din tobe, din chimvale şi din trâmbiţe. 8 David insa si toti Israelitii jucau inaintea lui Dumnezeu cat puteau cu cantari din gura, din chitara, din psaltirion, din timpane si timbale si din trambite;
9 Când au ajuns la aria lui Chidon, Uza a întins mâna să apuce chivotul, pentru că boii erau să-l răstoarne. 9 Dar cand au ajuns la aria lui Chidon, Uza si-a intins mana, ca sa sprijine chivotul, caci boii erau sa-l rastoarne.
10 Domnul s-a aprins de mânie împotriva lui Uza şi Domnul l-a lovit, pentru că întinsese mâna pe chivot. Uza a murit acolo înaintea lui Dumnezeu. 10 Atunci S-a maniat Domnul pe Uza si l-a lovit, pentru ca si-a intins mana spre chivot; si el a murit acolo pe loc inaintea lui Dumnezeu.
11 David s-a mâniat că Domnul făcuse o spărtură, lovind pe Uza cu o asemenea pedeapsă. De aceea locul acesta a fost numit până în ziua de azi Pereţ-Uza. 11 Si s-a intristat David ca Domnul lovise pe Uza si a numit locul acela Peret-Uza si asa se numeste pana azi.
12 David s-a temut de Dumnezeu în ziua aceea şi a zis: "Cum să aduc chivotul lui Dumnezeu la mine?" 12 Si s-a temut David de Dumnezeu in ziua aceea si a zis: "Cum voi duce la mine chivotul lui Dumnezeu?"
13 David n-a tras chivotul la el în cetatea lui David, ci l-a dus în casa lui Obed-Edom din Gat. 13 De aceea nu a dus David chivotul la sine, in cetatea lui David, ci l-a intors la casa lui Obed-Edom.
14 Chivotul lui Dumnezeu a rămas trei luni la familia lui Obed-Edom, în casa lui. Şi Domnul a binecuvântat casa lui Obed-Edom şi tot ce era al lui. 14 Si a ramas chivotul Domnului la Obed-Edom, in casa lui, trei luni si a binecuvantat Domnul casa lui Obed-Edom si toate ale lui.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***