Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

1 Cronici 10

1 Filistenii s-au luptat cu Israel, şi oamenii lui Israel au luat-o la fugă înaintea filistenilor şi au căzut morţi pe muntele Ghilboa. 1 In vremea aceea Filistenii s-au ridicat cu razboi asupra lui Israel si Israelitii au fugit de Filisteni si au cazut biruiti pe muntele Ghilboa.
2 Filistenii au urmărit pe Saul şi pe fiii lui şi au ucis pe Ionatan, Abinadab şi Malchi-Şua, fiii lui Saul. 2 Atunci au alergat Filistenii dupa Saul si dupa fiii lui si au ucis Filistenii pe Ionatan, pe Aminadab si pe Melchisua, fiii lui Saul.
3 Învălmăşeala luptei a prins şi pe Saul; arcaşii l-au ajuns şi l-au rănit. 3 Iar lupta impotriva lui Saul s-a intetit si arcasii au tras asupra lui, asa ca el a fost ranit de sageti.
4 Saul a zis atunci celui ce-i ducea armele: "Scoate-ţi sabia şi străpunge-mă cu ea, ca nu cumva să vină aceşti netăiaţi împrejur să mă batjocorească." Cel ce-i ducea armele n-a voit, căci se temea. Şi Saul şi-a luat sabia şi s-a aruncat în ea. 4 Saul a zis purtatorului sau de arme: "Scoate sabia ta si ma strapunge cu ea, ca sa nu vina acesti netaiati imprejur si sa-si bata joc de mine". Dar purtatorul de arme nu s-a hotarat la aceasta, pentru ca se speriase foarte tare. Atunci Saul a luat sabia si s-a aruncat in ea.
5 Cel ce ducea armele lui Saul, văzându-l mort, s-a aruncat şi el în sabia lui şi a murit. 5 Vazand purtatorul de arme ca Saul a murit, s-a aruncat si el in sabia sa.
6 Astfel a pierit Saul şi cei trei fii ai lui, şi toată casa lui a pierit în acelaşi timp. 6 Asa a murit Saul cu cei trei fii ai lui si toata casa a murit impreuna cu el.
7 Toţi bărbaţii lui Israel care erau în vale, văzând fuga şi văzând că Saul şi fiii lui au murit, şi-au părăsit cetăţile şi au fugit şi ei. Şi filistenii au venit şi s-au aşezat acolo. 7 Cand au vazut Israelitii, care erau in vale, ca fug toti si ca Saul si fiii lui au murit, au lasat cetatile lor si au fugit in toate partile, iar Filistenii au venit si s-au asezat in ele.
8 A doua zi, filistenii au venit să jefuiască morţii şi au găsit pe Saul şi pe fiii lui căzuţi pe muntele Ghilboa. 8 A doua zi au venit Filistenii sa ridice pe cei ucisi si, gasind pe Saul si pe fiii lui cazuti pe muntele Ghilboa,
9 L-au jefuit şi i-au luat capul şi armele. Apoi au trimis să dea de ştire prin toată ţara filistenilor, idolilor lor şi poporului. 9 L-au dezbracat si i-au luat capul si armele si au trimis prin tara Filistenilor, sa se vesteasca aceasta inaintea idolilor lor si inaintea poporului.
10 Au pus armele lui Saul în casa dumnezeului lor şi i-au atârnat ţeasta capului în templul lui Dagon. 10 Armele lui le-au pus in templul zeilor lor, iar capul lui l-au spanzurat in templul lui Dagon.
11 Când au auzit toţi locuitorii din Iabesul din Galaad tot ce au făcut filistenii lui Saul, 11 Atunci auzind tot Iabesul Galaadului ce au facut Filistenii cu Saul,
12 s-au sculat toţi oamenii viteji, au luat trupul lui Saul şi trupurile fiilor lui şi le-au dus la Iabes. Le-au îngropat oasele sub stejar, la Iabes, şi au postit şapte zile. 12 S-au ridicat toti oamenii de lupta, au luat trupul lui Saul si trupurile fiilor lui, le-au dus in Iabes si au ingropat oasele lor sub un stejar in Iabes si au postit sapte zile.
13 Saul a murit, pentru că s-a făcut vinovat de fărădelege faţă de Domnul, al cărui cuvânt nu l-a păzit, şi pentru că a întrebat şi cerut sfatul celor ce cheamă morţii. 13 Asa a murit Saul pentru nelegiuirea sa pe care o facuse el inaintea Domnului, pentru ca n-a pazit cuvantul Domnului si pentru ca a intrebat si a cercetat o vrajitoare
14 N-a întrebat pe Domnul: de aceea Domnul l-a omorât, şi împărăţia a dat-o lui David, fiul lui Isai. 14 Si nu a cercetat pe Domnul. De aceea a si fost el omorat si domnia a fost data lui David, fiul lui Iesei.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***