Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

12345678
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Cantarea cantarilor 2

1 Eu sunt un trandafir din Saron, un crin din văi. - 1 Eu sunt narcisul din campie, sunt crinul de prin valcele.
2 Ca un crin în mijlocul spinilor aşa este iubita mea între fete. - 2 Cum este crinul intre spini, asa este draga mea intre fete.
3 Ca un măr între copacii pădurii aşa este preaiubitul meu între tineri. Cu aşa drag stau la umbra lui, şi rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele. 3 Cum este marul intre copaci, asa este dragul meu printre flacai. Sa stau la umbra marului imi place, dulce este rodul lui in gura mea!
4 El m-a dus în casa de ospăţ, şi dragostea era steagul fluturat peste mine. 4 El m-a dus in casa de ospat si sus drept steag era iubirea.
5 Întăriţi-mă cu turte de struguri, învioraţi-mă cu mere, căci sunt bolnavă de dragostea lui. 5 Intariti-ma cu vin, cu mere racoriti-ma, ca sunt bolnava de iubire.
6 Să-şi pună mâna stângă sub capul meu şi să mă îmbrăţişeze cu dreapta lui! - 6 Stanga sa este sub cap la mine si cu dreapta lui ma cuprinde.
7 Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea! - 7 Va jur, fete din Ierusalim, pe cerboaice, pe gazelele din camp, nu treziti pe draga mea; pana nu-i va fi ei voia!
8 Aud glasul preaiubitului meu! Iată-l că vine, sărind peste munţi, săltând pe dealuri. 8 Auzi glasul celui drag! Iata-l vine, saltand peste coline, trecand din munte-n munte.
9 Preaiubitul meu seamănă cu o căprioară sau cu puiul de cerboaică. Iată-l că este după zidul nostru, se uită pe fereastră, priveşte printre zăbrele. 9 Ca o gazela e iubitul meu sau e ca un pui de cerb; iata-l la noi pe prispa, iata-l priveste pe fereastra, printre gratii iata-l se uita.
10 Preaiubitul meu vorbeşte şi-mi zice: "Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso! 10 Si incepe sa-mi vorbeasca: Scoala, draga mea, si vino!
11 Căci iată că a trecut iarna; a încetat ploaia şi s-a dus. 11 Iarna a trecut, ploaia a incetat.
12 Se arată florile pe câmp, a venit vremea cântării şi se aude glasul turturelei în câmpiile noastre. 12 Flori pe camp s-au aratat si a sosit vremea cantarii, in tarina glas de turturea se aude.
13 Se pârguiesc roadele în smochin, şi viile înflorite îşi răspândesc mirosul. Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso! 13 Smochinii isi dezvelesc mugurii si florile de vie vazduhul parfumeaza. Scoala, draga mea, si vino!
14 Porumbiţă din crăpăturile stâncii, ascunsă în scobiturile prăpăstiilor, arată-mi faţa ta şi fă-mă să-ţi aud glasul! Căci glasul tău este dulce, şi faţa ta, plăcută." 14 Porumbita mea, ce-n crapaturi de stanca, la loc prapastios te-ascunzi, arata-ti fata ta! Lasa-ma sa-ti aud glasul! Ca glasul tau e dulce si fata ta placuta.
15 Prindeţi-ne vulpile, vulpile cele mici care strică viile; căci viile noastre sunt în floare. 15 Prindeti vulpile, prindeti puii lor, ele ne strica viile, ca via noastra e acum in floare.
16 Preaiubitul meu este al meu, şi eu sunt a lui; el îşi paşte turma între crini. 16 Iubitul meu este al meu si eu sunt a lui. El printre crini isi paste mieii.
17 Până la răcoarea zilei şi până la lungirea umbrelor, întoarce-te!… Iubitule, sari ca o căprioară sau ca puiul de cerb peste munţii ce ne despart. 17 Pana nu se racoreste ziua, pana nu se-ntinde umbra serii, vino, dragul meu, saltand ca o caprioara, ca un pui de cerb, peste muntii ce ne despart.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***