Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul precedent

Amos 9

1 Am văzut pe Domnul stând pe altar. Şi a zis: "Loveşte pragul de sus al porţii, ca să se cutremure uşorii, şi sfărâmă-i peste capetele lor ale tuturor. Rămăşiţa lor însă o voi pierde cu sabia, aşa că niciunul din ei nu va putea să scape fugind şi niciunul din cei ce vor scăpa nu va scăpa. 1 Vazut-am pe Domnul stand langa altar si a zis: "Loveste capetele stalpilor ca sa cada tavanul, pravaleste-le peste capetele tuturor, iar pe cei ce vor scapa, cu sabia ii voi omori. Nimeni nu se va izbavi cu fuga si nici unul nu-si va scapa viata!
2 De ar pătrunde chiar până în Locuinţa morţilor, şi de acolo îi va smulge mâna Mea; de s-ar sui chiar în ceruri, şi de acolo îi voi coborî. 2 Daca se vor strecura in locuinta mortilor, de acolo mana Mea ii va apuca, si de se vor sui in cer, ii voi da jos de acolo;
3 De s-ar ascunde chiar pe vârful Carmelului, şi acolo îi voi căuta şi-i voi lua; de s-ar ascunde de privirile Mele chiar în fundul mării, şi acolo voi porunci şarpelui să-i muşte. 3 Daca se vor ascunde pe varful Carmelului si acolo ii voi prinde si ii voi apuca. De se vor ascunde dinaintea ochilor Mei in fundul marii, voi da porunca sarpelui si ii va musca.
4 De ar merge în robie chiar înaintea vrăjmaşilor lor, şi acolo voi porunci sabiei să-i piardă; voi pune astfel ochii pe ei ca să le fac rău, nu bine." 4 In robie de se vor duce inaintea vrajmasilor lor, si acolo voi da porunca si sabia ii va ucide, caci ochii Mei Eu ii atintesc spre rau iar nu spre bine!
5 Domnul Dumnezeul oştirilor atinge pământul, şi se topeşte, şi toţi locuitorii lui jelesc. Se înalţă ca râul Nil şi se coboară ca râul Egiptului. 5 Domnul Dumnezeu Savaot se atinge de pamant, si el se topeste si toti locuitorii sint cuprinsi de jale. Pamantul se inalta ca Nilul si descreste ca fluviul Egiptului.
6 El Şi-a zidit cămara în ceruri, Şi-a întemeiat bolta deasupra pământului; cheamă apele mării şi le varsă pe faţa pământului. Domnul este numele Lui! 6 El a zidit locuintele Sale inalte in ceruri si bolta cea de peste pamant a intemeiat-o. El cheama apele marii si le revarsa peste fata a tot pamantul. Domnul este numele Lui.
7 "Nu sunteţi voi oare pentru Mine ca şi copiii etiopienilor, copii ai lui Israel? - zice Domnul. N-am scos Eu pe Israel din ţara Egiptului, ca şi pe filisteni din Caftor şi pe sirieni din Chir? 7 "Oare nu sunteti voi, feciori ai lui Israel, pentru Mine, ca si Cusitii?", zice Domnul. "Oare n-am scos Eu pe Israeliti din pamantul Egiptului, pe Filisteni din Caftor si pe sirieni din Chir?"
8 Iată, Domnul Dumnezeu are ochii pironiţi peste împărăţia aceasta vinovată, ca s-o nimicesc de pe faţa pământului; totuşi nu voi nimici de tot casa lui Iacov, zice Domnul. 8 Iata ochii Domnului Dumnezeu privesc spre imparatia cea pacatoasa si Eu o voi nimici de pe fata pamantului! Dar nu voi distruge casa lui Iacov, zice Domnul!
9 Căci iată, voi porunci şi voi vântura casa lui Israel între toate neamurile, cum se vântură cu ciurul, fără să cadă un singur bob la pământ! 9 Caci iata, voi da porunci si va voi vantura printre toate neamurile, pe voi cei din neamul lui Israel, precum vanturi graul la ciur, ca nici o pietricica sa nu cada pe pamant.
10 Toţi păcătoşii poporului Meu vor muri de sabie, cei ce zic: "Nu ne va ajunge nenorocirea şi nu va veni peste noi." 10 De sabie vor pieri toti pacatosii cei din poporul Meu, care zic: "Prapadul nu ne va atinge si peste noi nu va da".
11 În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărâmăturile şi-l voi zidi iarăşi cum era odinioară, 11 In ziua aceea voi ridica cortul cel cazut al lui David si voi drege sparturile lui si daramaturile le voi ridica la loc si-l voi zidi ca in vremurile cele dintru inceput;
12 ca să stăpânească rămăşiţa Edomului şi toate neamurile peste care a fost chemat Numele Meu, zice Domnul care va împlini aceste lucruri. 12 Ca astfel ei sa ia in stapanire ramasita Edomului si toate popoarele peste care s-a chemat numele Meu, zice Domnul, Care face acestea.
13 Iată, vin zile, zice Domnul, când plugarul va ajunge pe secerător şi cel ce calcă strugurii, pe cel ce împrăştie sămânţa, când mustul va picura din munţi şi va curge de pe toate dealurile. 13 Iata vin zile, zice Domnul, cand cel ce ara va ajunge din urma pe cel ce secera, si cel ce calca strugurii pe cel ce seamana. si muntii vor picura must si toate colinele se vor topi.
14 Voi aduce înapoi pe prinşii de război ai poporului Meu, Israel; ei vor zidi iarăşi cetăţile pustiite şi le vor locui, vor sădi vii şi le vor bea vinul, vor face grădini şi le vor mânca roadele. 14 Si Eu voi intoarce din robie pe poporul Meu Israel, si ei vor zidi cetatile cele pustiite si le vor locui, vor sadi vii si vor bea din vinul lor, vor face gradini si din roadele lor vor manca.
15 Îi voi sădi în ţara lor, şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat-o, zice Domnul Dumnezeul tău!" 15 Si ii voi rasadi in pamantul lor si nu vor mai fi smulsi din tara pe care le-am dat-o in stapanire", zice Domnul Dumnezeul tau.
Capitolul precedent
pixel
***