Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 8

1 Domnul Dumnezeu mi-a trimis următoarea vedenie: Iată, era un coş cu poame coapte. 1 Si iata ce mi-a aratat Domnul Dumnezeu: se facea un cos cu poame,
2 El a zis: "Ce vezi, Amos?" Eu am răspuns: "Un coş cu poame coapte." Şi Domnul mi-a zis: "A venit sfârşitul poporului Meu, Israel; nu-l mai pot ierta! 2 Si mi-a zis: "Ce vezi tu, Amos?" si a grait Domnul catre mine: "Vine sfarsitul poporului Meu Israel, caci nu-l voi mai trece cu vederea!
3 În ziua aceea, cântecele Templului se vor preface în gemete, zice Domnul Dumnezeu, pretutindeni vor arunca în tăcere o mulţime de trupuri moarte." 3 Si in ziua aceea cantarile templului se vor preface in tanguiri, zice Domnul Dumnezeu. Hoiturile vor fi fara de numar; oriunde se vor arunca va fi tacere!
4 Ascultaţi lucrul acesta, voi care mâncaţi pe cel lipsit şi prăpădiţi pe cei nenorociţi din ţară! 4 Ascultati acestea, voi cei care zdrobiti pe cei sarmani si vreti sa starpiti pe cei obijduiti din tara,
5 Voi care ziceţi: "Când va trece luna nouă, ca să vindem grâul, şi Sabatul, ca să deschidem grânarele, să micşorăm efa şi să mărim siclul, şi să strâmbăm cumpăna, ca să înşelăm? 5 Zicand: "Cand va trece luna noua ca sa vindem graul si ziua de odihna ca sa deschidem jitnita, sa micsoram efa, sa marim siclul si sa le inlocuim cu cantare strambe?
6 Apoi vom cumpăra pe cei nevoiaşi pe argint şi pe sărac, pe o pereche de încălţăminte, şi vom vinde codină în loc de grâu." 6 Sa cumparam pe pret de argint pe cei nevoiasi si pe cei in stramtorare pentru o pereche de incaltaminte, sa vindem graul cel de lepadat?"
7 Domnul a jurat pe slava lui Iacov: "Niciodată nu voi uita niciuna din faptele lor! 7 Juratu-S-a Domnul impotriva semetiei lui Iacov: "Niciodata nu voi uita faptele lor!"
8 Nu se va cutremura ţara din pricina acestor mişelii şi nu se vor jeli toţi locuitorii ei? Nu se va umfla toată ţara ca râul, ridicându-se şi coborându-se iarăşi ca râul Egiptului? 8 Pentru aceasta, oare, pamantul nu se va zbuciuma si toti locuitorii nu vor fi cuprinsi de jale? Se va inalta ca Nilul pe de-a intregul, se va involbura si va descreste ca fluviul cel din Egipt.
9 În ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi face să asfinţească soarele la amiază şi voi întuneca pământul ziua în amiaza mare. 9 Iar in ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi apune soarele in miezul zilei si voi intuneca pamantul in zi luminoasa;
10 Vă voi preface sărbătorile în jale şi toate cântările în bociri pentru morţi, voi acoperi toate coapsele cu saci şi voi face toate capetele pleşuve; voi arunca ţara într-o jale ca pentru un singur fiu, şi sfârşitul ei va fi ca o zi amară. 10 Voi preface praznicele voastre in jelire si toate cantarile voastre in tanguire; pe toate coapsele voi pune sac si plesuve vor fi toate capetele; voi inteti jalea ca pentru cel unul-nascut si sfarsitul va fi o zi de deznadejde!
11 Iată, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. 11 Iata vin zile, zice Domnul Dumnezeu, in care voi trimite foamete pe pamant, nu foamete de paine si nu sete de apa, ci de auzit cuvintele Domnului.
12 Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazănoapte la răsărit, vor umbla istoviţi încoace şi încolo, ca să caute cuvântul Domnului, şi tot nu-l vor găsi. 12 Si ei se vor clatina de la o mare pana la cealalta si de la miazanoapte la rasarit si vor cutreiera pamantul cautand cuvantul Domnului, dar nu il vor afla.
13 În ziua aceea se vor topi de sete fetele frumoase şi flăcăii. 13 In vremea aceea se vor usca de sete fecioarele cele cu chip frumos si flacaii;
14 Ei, care jură acum pe păcatul Samariei şi zic: "Pe Dumnezeul tău cel Viu, Dane!" şi: "Pe drumul Beer-Şebei!", vor cădea, şi nu se vor mai scula." 14 Cei care se jura pe pacatul Samariei si zic: "Viu este Dumnezeul tau, Dane, si vie este calea pana la Beer-Seba" - vor cadea si nu se vor mai scula!
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***