Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 7

1 Domnul Dumnezeu mi-a trimis vedenia aceasta: Iată, făcea nişte lăcuste, în clipa când începea să crească otava; era otava după cositul împăratului. 1 Iata ce vedenie mi-a aratat Domnul Dumnezeu: se facea un stol de lacuste la datul otavei, si era otava dupa cositul cuvenit regelui.
2 Şi după ce au mâncat ele cu desăvârşire toată iarba din ţară, am zis: "Doamne Dumnezeule, iartă! Cum ar putea să stea Iacov în picioare? Căci este aşa de slab!" 2 Si dupa ce au sfarsit de mancat iarba de pe pamant, am zis: Doamne Dumnezeule, fie-ti mila! Cum va putea indura aceasta Iacov, caci el este mic!
3 Atunci Domnul S-a căit de lucrul acesta: "Nu se va întâmpla una ca aceasta, a zis Domnul." 3 Si S-a milostivit Domnul pentru aceste vorbe si a zis: "Nu se va mai intampla!"
4 Domnul Dumnezeu mi-a trimis vedenia aceasta: Iată, Domnul Dumnezeu vestea pedeapsa prin foc; şi focul mânca Adâncul cel mare şi apucase şi câmpia. 4 Apoi Domnul Dumnezeu mi-a aratat o alta vedenie: iata ca Domnul chema focul ca sa faca judecata; el a mistuit adancul cel necuprins si a prapadit si parte din pamant,
5 Eu am zis: "Doamne Dumnezeule, opreşte! Cum ar putea să stea în picioare Iacov? Căci este aşa de slab!" 5 Si am zis: Doamne, Dumnezeule, opreste-Te! Cum va indura Iacov, caci el este mic!
6 Atunci Domnul S-a căit şi de lucrul acesta: "Niciuna ca aceasta nu se va întâmpla, a zis Domnul Dumnezeu." 6 Si S-a milostivit Domnul si acum, si a zis: "Nici aceasta nu se va intampla!"
7 El mi-a trimis vedenia aceasta: Iată, Domnul stătea pe un zid făcut la cumpănă şi avea o cumpănă în mână. 7 Si iarasi am avut o vedenie: iata ca Domnul statea langa un zid drept, iar in mana Lui avea o cumpana de plumb.
8 Domnul mi-a zis: "Ce vezi, Amos?" Eu am răspuns: "O cumpănă." Şi Domnul a zis: "Iată, voi pune cumpăna în mijlocul poporului Meu, Israel, şi nu-l voi mai ierta; 8 Si a zis Domnul catre mine: "Ce vezi tu Amos?" Si am zis: O cumpana de plumb. Si mi-a raspuns Domnul: "Iata Eu voi pune cumpana cea de plumb in mijlocul poporului Meu Israel si de aici incolo nu-l voi mai cruta.
9 ci înălţimile lui Isaac vor fi pustiite; sfintele locaşuri ale lui Israel vor fi dărâmate, şi Mă voi ridica împotriva casei lui Ieroboam cu sabia." 9 Inaltimile lui Isaac vor fi distruse, si capistile lui Israel vor fi daramate, iar impotriva casei lui Ieroboam Ma voi scula cu sabie".
10 Atunci Amaţia, preotul din Betel, a trimis să spună lui Ieroboam, împăratul lui Israel: "Amos unelteşte împotriva ta în mijlocul casei lui Israel; ţara nu poate să sufere toate cuvintele lui! 10 Atunci a trimis Amasia, preotul cel din Betel, catre Ieroboam, regele lui Israel, zicand: "Amos unelteste impotriva ta chiar in casa lui Israel! Si locuitorii tarii nu mai pot indura cuvintele lui!"
11 Căci iată ce zice Amos: "Ieroboam va fi ucis de sabie, şi Israel va fi dus în robie departe de ţara sa!" 11 Dar iata ce graieste Amos: "De sabie va muri Ieroboam si Israel va fi dus in robie de pe pamantul lui!"
12 Şi Amaţia a zis lui Amos: "Pleacă, văzătorule, şi fugi în ţara lui Iuda! Mănâncă-ţi pâinea acolo şi acolo proroceşte. 12 Si a zis Amasia catre Amos: "Profetule, scoala si fugi in pamantul lui Iuda si mananca acolo paine si profeteste in acele locuri;
13 Dar nu mai proroci la Betel, căci este un locaş sfânt al împăratului şi este un templu al împărăţiei!" 13 Dar in Betel tu nu vei mai profeti, ca el este un sanctuar al regelui, un templu al regatului!"
14 Amos a răspuns lui Amaţia: "Eu nu sunt nici proroc, nici fiu de proroc; ci sunt păstor şi strângător de smochine de Egipt. 14 Si a raspuns Amos si a zis catre Amasia: "Eu nu sint prooroc si nici fecior de prooroc, ci sint pastor si adunator de sicomore;
15 Dar Domnul m-a luat de la oi şi Domnul mi-a zis: "Du-te şi proroceşte poporului Meu, Israel!" 15 Si de la turma m-a luat Domnul si mi-a zis: "Du-te si prooroceste in poporul Meu Israel!"
16 Ascultă acum cuvântul Domnului, tu care zici: "Nu proroci împotriva lui Israel, nu vorbi împotriva casei lui Isaac!" 16 si acum asculta cuvantul Domnului, tu ,care zici: "Nu se cuvine sa proorocesti impotriva lui Israel si sa nu propovaduiesti impotriva casei lui Isaac!
17 Din pricina aceasta, iată ce zice Domnul: "Nevasta ta va curvi în cetate, fiii şi fiicele tale vor cădea loviţi de sabie, ogorul tău va fi împărţit cu frânghia de măsurat; tu însă vei muri într-un pământ necurat, şi Israel va fi dus în robie departe de ţara lui!" 17 Pentru aceasta asa zice Domnul: "Femeia ta se va desfrana in cetate si fiii si fiicele tale vor cadea in ascutisul sabiei; pamantul tau va fi masurat cu funia si tu vei muri intr-un loc spurcat, iar Israel va fi dus in robie de pe pamantul lui".
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***