Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 6

1 Vai de cei ce trăiesc fără grijă în Sion şi la adăpost pe muntele Samariei, vai de mai marii aceştia ai celui dintâi dintre neamuri, la care aleargă casa lui Israel!… 1 Vai de voi, cei fara de grija din Sion si cei care nadajduiti in muntele Samariei! Insemnati pe cei mai de seama dintre neamuri si indreptati-va catre ei, voi cei din casa lui Israel!
2 Treceţi la Calne şi vedeţi, duceţi-vă de acolo până la Hamatul cel mare şi coborâţi-vă în Gat la filisteni; sunt oare cetăţile acestea mai înfloritoare decât cele două împărăţii ale voastre şi este ţinutul lor mai întins decât al vostru?… 2 Treceti la Calne si vedeti, duceti-va de acolo la Hamatul cel mare si coborati-va in Gatul Filisteii; pretuiesc ele mai mult decat aceste regate? Tinutul lor este mai mare decat al vostru?
3 Credeţi că ziua nenorocirii este departe şi faceţi să se apropie domnia silniciei. 3 Voi fugiti de ziua cea de nenorocire si va haraziti o odihna plina de primejdii.
4 Ei se culcă pe paturi de fildeş şi stau întinşi alene pe aşternuturile lor; mănâncă miei din turmă şi viţei puşi la îngrăşat. 4 Iata ca ei stau tolaniti pe paturi de fildes si stau intinsi in asternuturile lor si mananca miei din turma si vitei crescuti in staul.
5 Aiurează în sunetul lăutei, se cred iscusiţi ca David în instrumentele de muzică. 5 Se arata dibaci in cantece de lira si intocmai ca David se intrec in instrumente muzicale;
6 Beau vin cu pahare largi, se ung cu cel mai bun untdelemn, şi nu se întristează de prăpădul lui Iosif! 6 Beau din cupe vin si din parga untdelemnului isi fac miresme pentru uns si nu le pasa de prabusirea casei lui Iosif!
7 De aceea vor merge în robie, în fruntea prinşilor de război; şi vor înceta strigătele de veselie ale acestor desfătaţi. 7 Pentru aceasta ei vor fi dusi in robie in fruntea robilor si strigatul de bucurie al celor fara frau va disparea.
8 Domnul Dumnezeu a jurat pe Sine însuşi şi Domnul Dumnezeul oştirilor a zis: "Mi-e scârbă de mândria lui Iacov şi-i urăsc palatele; de aceea voi da în mâna vrăjmaşului cetatea cu tot ce este în ea." 8 Juratu-S-a Domnul pe Sine insusi, zice Domnul Dumnezeu Savaot: Imi este scarba de semetia lui Iacov si palatele lui le urasc, pentru aceasta voi preda cetatea dimpreuna cu tot ceea ce este in ea.
9 Şi dacă vor mai rămâne zece oameni într-o casă, vor muri. 9 Astfel ca daca vor ramane zece oameni intr-o singura casa, vor muri!
10 Când unchiul său va lua pe cel mort să-l ardă, ridicându-i oasele din casă, şi va întreba pe cel din fundul casei: "Mai este cineva cu tine?", acela va răspunde: "Nimeni"…, iar celălalt va zice: "Tăcere! Căci nu trebuie să pomenim acum Numele Domnului!" 10 Si nu va scapa decat un mic numar, ca sa scoata oasele din casa. Unul va zice celui care este in fundul casei: "Mai este cu tine cineva?" Si celalalt ii va raspunde: "Nu!" Si cel dintai ii va zice: "Taci, ca nu trebuie sa amintesti numele Domnului!"
11 Căci iată că Domnul porunceşte să se dărâme casa cea mare şi să se facă bucăţi casa cea mică. 11 Ca iata Domnul va porunci si va lovi casa cea mare cu daramare si casa cea mica cu crapaturi.
12 Pot caii să alerge pe o stâncă? Sau poate cineva să are marea cu boii, de aţi prefăcut judecata în otravă şi rodul dreptăţii, în pelin? 12 Oare pot caii sa fuga pe stanca? Se va ara marea cu boii? Caci voi prefaceti judecata in otrava si rodul dreptatii in pelin.
13 Vă bucuraţi de lucruri de nimic şi ziceţi: "Oare nu prin tăria noastră am câştigat noi putere?" 13 Voi va veseliti pentru Lodebar si ziceti: "Oare n-am cucerit prin forta noastra puterea?"
14 "De aceea iată, voi ridica împotriva voastră, casa lui Israel, zice Domnul Dumnezeul oştirilor, un neam care vă va asupri de la intrarea Hamatului până la pârâul pustiului." 14 Si iata Eu voi ridica impotriva voastra - voi, cei din casa lui Israel - zice Domnul Dumnezeu Savaot, un popor care va va asupri de Ia intrarea Hamatului pana la raul Araba.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***