Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 3

1 Ascultaţi cuvântul acesta, pe care-l rosteşte Domnul împotriva voastră, copii ai lui Israel, împotriva întregii familii pe care am scos-o din ţara Egiptului! 1 Ascultati cuvantul acesta pe care Domnul il graieste catre voi, fii ai lui Israel, si catre tot neamul pe care l-a scos din pamantul Egiptului, zicand:
2 "Eu v-am ales numai pe voi dintre toate familiile pământului: de aceea vă voi şi pedepsi pentru toate nelegiuirile voastre." 2 "Numai pe voi v-am cunoscut dintre toate neamurile pamantului; pentru aceasta va voi pedepsi pe voi pentru toate faradelegile voastre.
3 Merg oare doi oameni împreună fără să fie învoiţi? 3 Oare pot merge doi laolalta fara sa se fi inteles?
4 Răcneşte leul în pădure, dacă n-are pradă? Zbiară puiul de leu din fundul vizuinii, lui dacă n-a prins nimic? 4 Oare urla leul in padure fara a fi gasit prada? Oare puiul de leu face sa-i rasune glasul din culcusul sau fara sa fi prins ceva?
5 Cade pasărea în laţul de pe pământ, dacă nu i s-a întins o cursă? Se ridică laţul de la pământ fără să se fi prins ceva în el? 5 Pasarea cade oare in lat fara sa fi fost el intins? Si se ridica oare cursa de pe pamant fara sa se fi prins ceva in ea?
6 Sau sună cineva cu trâmbiţa într-o cetate fără să se înspăimânte poporul? Sau se întâmplă o nenorocire într-o cetate fără s-o fi făcut Domnul? 6 Suna oare trambita in cetate fara ca poporul sa nu se inspaimante? Se intampla vreo nenorocire in cetate fara ca Domnul sa nu o fi pricinuit?
7 Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci. 7 Domnul nu face nimic fara sa fi descoperit taina Sa proorocilor, slujitorii Lui!
8 Leul răcneşte: cine nu se va speria? Domnul Dumnezeu vorbeşte: cine nu va proroci? 8 Daca leul mugeste, cine nu se va infricosa? Si daca Domnul graieste, cine nu va prooroci?
9 "Strigaţi de pe acoperişul palatelor Asdodului şi de pe palatele ţării Egiptului şi spuneţi: "Strângeţi-vă pe munţii Samariei şi vedeţi ce neorânduială mare este în mijlocul ei, ce asupriri sunt în ea! 9 Dati de stire de pe acoperisurile palatelor din Asdod, de pe palatele din tara Egiptului si ziceti: Adunati-va pe muntele Samariei si vedeti cate neoranduieli sint in aceasta cetate si ce asupriri in sanul ei.
10 Nu sunt în stare să lucreze cu neprihănire, zice Domnul, ci îşi îngrămădesc în palate comori câştigate prin silnicie şi răpire." 10 Ei nu stiu sa lucreze cu dreptate, zice Domnul, strang comori din silnicie si din jaf in palatele lor.
11 De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Vrăjmaşul va împresura ţara, îţi va doborî tăria, şi palatele tale vor fi jefuite!" 11 Pentru aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu: "Vrajmasul va cutreiera prin tara si te va despuia de puterea ta si va jefui palatele tale!"
12 Aşa vorbeşte Domnul: "După cum păstorul scapă din gura leului numai două bucăţi de picioare sau un vârf de ureche, aşa vor scăpa copiii lui Israel care stau în Samaria în colţul unui pat şi pe covoare de Damasc!" 12 Asa graieste Domnul: "Precum ciobanul scapa din gura leului doua solduri de carne sau un varf de ureche, asa vor scapa fiii lui Israel! Voi care stati in Samaria pe un colt de pat si in Damasc in asternuturi,
13 Ascultaţi şi spuneţi lucrul acesta casei lui Iacov, zice Domnul Dumnezeu, Dumnezeul oştirilor: 13 Ascultati si marturisiti impotriva casei lui Iacov, zice Domnul Dumnezeu, Dumnezeul Savaot;
14 "În ziua când voi pedepsi pe Israel pentru fărădelegile lui, voi pedepsi şi altarele din Betel; coarnele altarului vor fi sfărâmate şi vor cădea la pământ. 14 Ca in ziua in care voi pedepsi faradelegile lui Israel, voi rasturna altarele cele din Betel si coarnele jertfelnicului vor fi sfaramate si vor cadea pe pamant.
15 Voi surpa casele de iarnă şi casele de vară; palatele de fildeş se vor duce, şi casele cele multe se vor nimici, zice Domnul." 15 Si casa cea de iarna o voi darama si lacasurile cele de fildes vor pieri si case fara de numar nu vor mai fi", zice Domnul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***