Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123456789
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Amos 2

1 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale Moabului, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că a ars, a ars până le-a făcut var, oasele împăratului Edomului, 1 Asa graieste Domnul: "Pentru trei pacate ale Moabului, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca el a ars oasele regelui Edomului pana le-a prefacut in cenusa.
2 de aceea voi trimite foc în Moab, şi va mistui palatele Cheriotului; şi Moabul va pieri în mijlocul zarvei, în mijlocul strigătelor de război şi sunetului trâmbiţei. 2 Pentru aceasta voi trimite foc in Moab si va mistui palatele cele din Cheriot. Si Moabul isi va sfarsi viata in larma, printre strigate de razboi si in sunetul trambitei;
3 Voi nimici cu desăvârşire pe judecător din mijlocul lui şi voi ucide pe toate căpeteniile lui împreună cu el, zice Domnul." 3 Pe judecatori ii voi starpi din mijlocul lui si pe toate capeteniile, impreuna cu el le voi omori", zice Domnul!
4 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale lui Iuda, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au nesocotit Legea Domnului şi n-au păzit poruncile Lui, ci s-au lăsat duşi în rătăcire de idolii cei mincinoşi după care au umblat şi părinţii lor; 4 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate ale lui luda, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, din pricina ca ei au aruncat legea Domnului si au nesocotit randuielile Lui si au ratacit in minciunile lor in care si parintii lor alunecasera;
5 de aceea voi trimite foc în Iuda, şi va mistui palatele Ierusalimului." 5 Pentru aceasta voi trimite foc in Iuda si palatele cele din Ierusalim le va mistui".
6 Aşa vorbeşte Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale lui Israel, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotărârea, pentru că au vândut pe cel neprihănit pe bani şi pe sărac, pe o pereche de încălţăminte. 6 Asa zice Domnul: "Pentru trei pacate tale lui Israel, ba chiar pentru patru, nu Ma voi intoarce, fiindca ei au vandut pe cel drept pentru argint si pe cel sarac pentru o pereche de incaltaminte.
7 Ei doresc să vadă ţărâna pământului pe capul celor sărmani şi calcă în picioare dreptul celor nenorociţi. Fiul şi tatăl se duc la aceeaşi fată, ca să pângărească Numele Meu cel sfânt. 7 Ei zdrobesc in pulbere capul celor sarmani si calca in picioare pe cei in necazuri. Feciorul dimpreuna cu tatal sau la aceeasi desfranata isi afla calea, ca sa pangareasca numele Meu cel sfant;
8 Se întind lângă fiecare altar pe haine luate ca zălog şi beau în casa dumnezeilor lor amenda celor osândiţi de ei. 8 Pe vesmintele luate zalog, pe langa jertfelnice, se tolanesc si vinul celor napastuiti il beau in templul dumnezeului lor.
9 Şi totuşi Eu am nimicit dinaintea lor pe amoriţi, care erau cât cedrii de înalţi şi tari ca stejarii; le-am nimicit roadele din vârf până în rădăcini. 9 Eu am prapadit pe Amorei dinaintea lor, oameni inalti la stat ca cedrii si falnici ca stejarii; am nimicit rodul lor sus si radacina jos!
10 Şi Eu v-am scos din ţara Egiptului, şi v-am povăţuit patruzeci de ani în pustiu, ca să vă dau în stăpânire ţara amoriţilor. 10 Eu v-am scos pe voi din tara Egiptului si patruzeci de ani v-am purtat prin pustiu, ca sa luati in stapanire tara Amoreilor.
11 Am ridicat proroci dintre fiii voştri şi nazirei dintre tinerii voştri. Nu este aşa, copii ai lui Israel? - zice Domnul… 11 Eu am asezat prooroci dintre feciorii vostri si nazirei dintre flacaii vostri! Oare nu este asa, fii ai lui Israel?" zice Domnul.
12 Iar voi aţi dat nazireilor să bea vin, şi prorocilor le-aţi poruncit: "Nu prorociţi!" 12 Dar voi ati dat nazireilor vin sa bea si proorocilor le-ati poruncit, zicand: "Nu proorociti!"
13 Iată, vă voi stropşi cum stropşeşte pământul carul încărcat cu snopi, 13 Pentru aceasta va voi face sa va clatinati incoace si incolo, cum se clatina o caruta incarcata cu snopi.
14 aşa că cel iute nu va putea să fugă, iar cel tare nu se va putea sluji de tăria lui, şi omul viteaz nu-şi va scăpa viaţa. 14 Cel iute de picior nu va putea sa fuga, cel puternic nu se va mai bizui pe puterea lui si cel viteaz nu va scapa cu viata;
15 Cel ce mânuieşte arcul nu va putea să ţină piept, cel iute de picioare nu va scăpa, şi călăreţul nu-şi va scăpa viaţa; 15 Arcasul nu va putea tine piept, cel sprinten la picior nu va scapa, iar cel calare pe cal nu va putea sa se izbaveasca.
16 iar cel mai inimos dintre războinici va fugi în pielea goală în ziua aceea, zice Domnul." 16 Si cel mai indraznet dintre cei viteji va fugi dezbracat in ziua aceea", zice Domnul.
Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***